Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ελλάδα μας............


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω υπερφίαλες ανακοινώσεις για την καταγωγή των Ελλήνων, βλέπω σημαίες να "ανεμίζουν" πάνω απ' τα κεφάλια μας, νιώθω τις ανάσες του Σωκράτη, του Ομήρου, του Περικλή να επιστρατεύονται, ως υγρό πυρ ενάντια σ' όποιον τολμήσει να υπαινιχθεί πως καθαρόαιμος Έλλην, δεν υπάρχει πλέον.!!  Μια μικρή αναδρομή στις καταπατήσεις που έχει υποστεί η Ελλάδα ως χώρα, θα μας προσγειώσει....άσχημα μεν αλλά ίσως αποφασίσουμε να γίνουμε Έλληνες Πολίτες, με συνείδηση και να εστιάσουμε στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες μας.

***Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, θεωρείται ότι η ζωή ξεκίνησε στον ελλαδικό χώρο πριν από 100.000 χρόνια (Παλαιολιθική Εποχή). 

""Ο όρος «Ελλάδα» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την περιοχή της «Αχαΐας Φθιώτιδος", μιας μικρής δηλ. περιοχής που οριζόταν από τους δύο κόλπους, Παγασητικό και Μαλιακό, και αποτελούσε κατά τον Όμηρο το βασίλειο του Πηλέα και του Αχιλλέα (Ιλ. Β 383). Κατά τον 8ο αι. π.Χ. ο όρος «Ελλάδα» αναφερόταν σε ολόκληρο το τμήμα της χερσονήσου, από τις Θερμοπύλες και κάτω, μαζί με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους, χωρίς όμως να υπονοεί κάποια ενιαία πολιτική υπόσταση.""

Τέλεια........υπάρχουμε καθαρά σαν Έλληνες 100.000 χρόνια.....!!! Αποκτούμε σιγά-σιγά γλώσσα, πολίτευμα, υπόσταση...... Δημιουργούμε τη Δημοκρατία και κάθε άνθρωπος γίνεται πολίτης (πολίτης = ασχολείται ενεργά με τα πράγματα του τόπου....έχει πολιτική υπόσταση, εκλέγεται κι εκλέγει) εξαπλωνόμαστε και δίνουμε παραδείγματα πολιτισμού, σε πολίτες άλλων περιοχών. Γινόμαστε Έθνος. ( Έθνος= κάθε ελληνική κοινότητα ανα τον κόσμο)..........και μετά.....!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Η Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ..

Kατέκτησαν την Ελλάδα και κράτησαν τους Έλληνες διαιρεμένους.
Δημιούργησαν ένα απέραντο κράτος κι έγιναν κοσμοκράτορες.
Εφάρμοσαν το «διαίρει και βασίλευε» για τη διακυβέρνηση των κατακτημένων.]


Κι από εκεί, αρχίζουν οι εισροές"....................................!!!!!!!!!!.................πόσα χρόνια??? Απ' το 146π.χ. μέχρι το 324π.χ.........178 χρόνια ............7 γενιές σε "συμβίωση" με τους Ρωμαίους..!!! Και μετά....η νέα Ρώμη...το Βυζάντιο....άλλα 1100 χρόνια υποταγμένοι ( 45 γενιές).....μέχρι να καταρριφθεί η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και να μας μείνουν οι Τούρκοι, μόνιμοι κάτοικοι...!!!!! 400 χρόνια κι αν βάλουμε κι άλλα 100 που χρειάστηκαν για να απελευθερωθεί η Βόρεια Ελλάδα.....500 ( πάνω από 20 γενιές )................Περίπου δύο χιλιετίες σκλαβωμένοι....(+-80 γενιές) !!!! Περίπου δύο χιλιετίες, με διάφορες προσμείξεις λαών, πολιτισμών, εθίμων,(Ένα φεσάκι, το φορέσαμε...μπορεί να μην ήταν καθαρά τούρκικο...αλλά μία στυλιστική ομοιότητα την είχε..), γλωσσών,,,!!!
Λέμε "αμάν" (αμάν < τουρκική aman ουσιαστικό = έλεος) όταν αγανακτούμε,
Λέμε "κιμπάρη" τον ευγενικό άνθρωπο kibar (αραβικής προέλευσης μέσω τούρκικων))
Λέμε "γκαντέμη" τον κακότυχο Το γκαντέμης είναι κι αυτό τούρκικο (kadem) με προφανή αράβικη επιρροή αν όχι ρίζα)............!!!!!!!!!!!!!
.................................................................................................................................................................

Όταν θα αποφασίσουμε ν' αποδεχτούμε ότι είμαστε απλώς Έλληνες Πολίτες και φερθούμε αναλόγως, τότε και μόνο τότε θα πάμε μπροστά αυτόν τον τόπο. Όταν θα καταλάβουμε πως δεν έχει καμιά σημασία πλέον πόσο "καθαρό" είναι το αίμα μας αλλά πόσο ξεκάθαρη είναι η αγάπη μας γι αυτόν τον τόπο, τότε μόνο θα πάψουμε να τρωγόμαστε για το ποιός είναι περισσότερο Έλλην και θα ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ στο ποιός είναι περισσότερο Πολίτης που έχει το απόλυτο δικαίωμα στα κοινά. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ τότε ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ......ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΡΙΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ "ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ".....ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ...(✓ Kατέκτησαν την Ελλάδα και κράτησαν τους Έλληνες διαιρεμένους....!!!).....
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger