Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κρίνει φίλους ο καιρός, ως χρυσόν το πυρ.(Μένανδρος,4ος αιων π.Χ.,Αρχαίος Έλληνας ποιητής)

Μάλλον μεγάλωσα. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η τάση που με πιάνει να εξετάζω και να παρατηρώ τα πάντα. Μάλλον μεγάλωσα. Αλλιώς γιατί να προσπαθώ να δώσω μηνύματα στους νεότερους.!
" Οι φίλοι είναι τ' αδέλφια που επιλέγουμε" Ούτε που θυμάμαι ποιος το είπε και δε μ' ενδιαφέρει, είναι η αλήθεια. Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι ότι έχουμε αρχίσει να θεωρούμε φίλους τους "κολλητούς" και έχουμε χάσει την έννοια της φιλίας. Πόσοι, πλέον, είναι αυτοί που εκτιμούν μια φιλία; πόσοι πιστεύουν ότι το μυστικό της καρδιάς τους, εάν ειπωθεί στο "φίλο", δε θα φτάσει στ' αυτιά του οποιουδήποτε; πόσοι δε θεωρούν ζηλιάρη και κακόβουλο τον πραγματικό φίλο, που τους δίνει μιά συμβουλή και "πραγματικό¨ αυτόν που τους χαιδεύει τ' αυτιά μ' αυτό που ΘΕΛΟΥΝ ν' ακούσουν;
Ποιός, τελικά, είναι ο ΦΙΛΟΣ; θα σας πώ εγώ που εχω λίγους (ίσως και κανέναν!!) αλλά που θεωρώ τη φιλία το αμέσως επόμενο της οικογένειας (και σε κάποιες περιπτώσεις...ακόμα κ πρίν την οικογένεια..) Είναι αυτός που θα αφήσει το οτιδήποτε, προκειμένου να έρθει στην ανάγκη σου, αυτός που όταν θα μάθει, ακόμα και το πιό χαζό πρόβλημά σου, δε θα το κάνει βούκινο, δε θα το μοιραστεί με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον, αυτός που θα σε σηκώσει όταν πέσεις, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τα χέρια, αυτός που θα κάνει εμφανή την παρουσία του ακόμα κι όταν κάποιος του το απαγορεύει, ακόμα κι όταν βρίσκεται μακρυά μέσα σε άλλες αγάπες, σε άλλες αγκαλιές, αυτός που θα βρεί το χρόνο να σου πεί ενα ¨γειά¨ όχι μόνο όταν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει, αυτός που θα ακούσει το χαζό σου πρόβλημα και θα εστιάσει σ' αυτό και δε θα σε ρωτήσει τυπικά --εσύ τι κάνεις; όταν θα έχει ολοκληρώσει  με τα δικά του βάσανα και μετα την όποια απάντησή σου θα επιστρέψει στο θέμα του.!
Αυτός είναι. Στείλτε μου μιά φωτογραφία του παρακαλώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger