Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Θα σου στείλω ένα γράμμα.....

Αγαπητέ κε Παπανδρέου,
Κατά πρώτον να σας στείλω τα συγχαρητήριά μου για τη νίκη σας και να σας ευχαριστήσω, παράλληλα, για όλα όσα κάνετε για εμάς.
Κατά δεύτερον, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που καταφέρατε, επί τέλους, να ανεβάσετε το βιοτικό μας επίπεδο. Είναι απίστευτο πόσο όμορφα νιώθουμε ξέροντας πώς θα έχουμε πλέον, άπλετο χρόνο για τον εαυτό μας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσες άχρηστες ώρες χάναμε ψωνίζοντας και δουλεύοντας 8-10 ώρες κάθε μέρα. Πόσες άχρηστες ώρες χάναμε πηγαίνοντας να πιούμε έναν καφέ, η να φάμε κανένα σουβλάκι. Για να μη πω για τις ανούσιες διακοπές. Τόσες ώρες κάτω απ' τον ήλιο, να γινόμαστε μούσκεμα μέσα στις θάλασσες με κίνδυνο να πάθουμε πνευμονία η ηλίαση, στην καλύτερη περίπτωση. Τι να πρωτοθυμηθώ...καινούρια παπούτσια...καινούρια ρούχα....αυτοκίνητο..(άκου τρέλα...αυτοκίνητο.!!)..ηλεκτρικό στο σπίτι...τηλέφωνο....νερό ΖΕΣΤΌ....(έλεος!!) μα που ζούσαμε τόσα χρόνια! Μέσα σε μια σκανδαλιστική χλιδή..! Σκεφτείτε.. πληρωνόμασταν όταν δουλεύαμε και- άκουσον, άκουσον - μας σέβονταν οι εργοδότες...Απίστευτο!! σκανδαλώδες..!! Θυμάμαι πως κάποιοι ηλίθιοι έφαγαν ξύλο η και σκοτώθηκαν για να έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι...και να...πόσο εύκολο ήταν τελικά να τα σβήσετε σε χρόνο dt... Να τα σβήσετε...αχ!! τι μου θυμίσατε τώρα...γομολάστιχα...σχολείο...δασκάλους που μας μάθαιναν να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, να αγαπάμε τον εαυτό μας, να προσφέρουμε στο σύνολο, να δίνουμε στους μη έχοντες, να μην κλέβουμε, να μη λέμε ψέματα, να είμαστε υπεύθυνα άτομα, ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.
Εσείς δεν πήγατε σχολείο να σας μάθουν όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που ξεχωρίζουν έναν άνθρωπο από έναν απάνθρωπο??? Μάλλον όχι, απ' ότι βλέπω..γιατί δεν έχετε τίποτα απ' όλα αυτά.....γιατι δεν έχετε το κυριότερο και γι΄αυτό προσπαθείτε να το στερήσετε κ απο εμάς. Δεν έχετε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, κε Παπανδρέου,ούτε και κανένας απο τους 300 σας. Αλλιώς δε θα μας γεμίζατε με φανφάρες, για το οτι σώζετε τη χώρα, οτι σώζετε εμάς, οτι σώζετε...ουτε κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο ΣΩΖΕΤΕ..!!!! Δεν έχετε κάν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να αποχωρήσετε και να παραδεχτείτε τα λάθη σας. Δεν έχετε κάν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να βγείτε στα κανάλια και να ζητήσετε ένα συγνώμη. Και ξέρετε γιατί? διότι όταν ζητάμε συγνώμη σημαίνει ότι δε θα το ξανακάνουμε.  Κι αυτό μας έμαθαν στο σχολείο κυρ Γιώργο μας...αυτό που δεν έμαθες και που δε θα μάθεις ποτέ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Σ' ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΨΗΛΉ ΚΑΡΕΚΛΑ. ξέρεις ποιά είναι η καρέκλα που κάθεσαι? η καρέκλα που καθόταν ο αείμνηστος Βεγγος στην ταινία "ο παπατρέχας"...μόνο που αυτός είχε μπέσα...φίλε μου...είχε ΜΠΕΣΑ που εσύ (εσείς) δεν έχετε.
Μια ευτυχισμένη (πλέον) πολίτης αυτης της χώρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger